Geachte patiënt, Beste bezoeker, Lieve Mensen , 

 

wij volgen samen met  jullie van dag tot dag de evolutie.

gelieve de meest recente richtlijnen hier te lezen.

29/4/20 ; Klaar !! Alles is binnen ; wij zijn klaar om te starten .Blij jullie te zien vanaf 4 mei. Let wel : geen wachtzaal , geen toiletbezoek , mondmasker = verplicht , gelieve de zilveren knop aan de voordeur te bedienen met uw knokkel en niet met de top van de vinger.

 

20/4/20 ; Beschermpakketten zijn onderweg , levering eind april. Opstart begin mei !!! Hebben al een en ander in huis.

16/4/20 ; Gisteren heeft de overheid , zoals verwacht, de lock down maatregelen met twee weken verlengd. Er is vanuit de beroepsvereniging nog geen nieuws , maar wij nemen alvast zelf het initiatief om een heropstart op 4/5/20 voor te bereiden. Beschermingkledij is onderweg , dus je zal veilig op consult kunnen komen MITS:

 

1. bij voorkeur telefonisch een afspraak te maken ( online is maar beperkt mogelijk) 

2. je geen symptomen hebt  ( kortademig, hartkloppingen , hoest , koorts , algemeen niet goed voelen enz.)

3. je de laatste 14 dagen NIET ziek bent geweest

4. eerlijk op de, aan de telefoon, gestelde vragen te antwoorden 

5. een mondmasker te dragen vanaf je binnenkomt en dit gedurende de volledige tijd van  je bezoek

6. mits je alleen komt , eventuele begeleiders wachten buiten  

7. precies op tijd te komen , wachten kan in de auto , niet in de wachtzaal

8. betaling bij voorkeur met payconiq of bankapp , indien cash graag gepast ( 55 euro)

9. je voorzorgen te nemen : ga thuis eerst nog naar het toilet , de onze zal gesloten zijn.

 

Kortom; mits wij mogen rekenen op jullie burgerzin en gezond verstand !!!

 

14/4/20 ; verheugend nieuws; wij hebben ons lot dan maar in eigen handen genomen en zijn met een groep osteopaten op jacht gegaan naar beschermingsmateriaal. Het lijkt erop dat wij tegen begin mij op een veilige en verantwoorde manier mensen zullen kunnen, ontvangen. Het valt ook te verwachten dat de regeringsmaatregelen met twee weken zullen verlengd worden.

dus voorlopig streefdatum is 3 mei.

 

31/3/20 ; hieronder de laatste richtlijnen van de Belgische Vereniging voor Osteopathie

"Wij kunnen er niet genoeg op steunen maar het is van levensbelang om zeer secuur de veiligheidsmaatregelen na te leven. Het wordt steeds duidelijker dat een volledig asymptomatische patiënt (en ook de asymptomatische osteopaat) drager kan zijn en dus besmettelijk. De afspraak was en is de praktijk te sluiten en enkel acute gevallen te behandelen die essentieel zijn voor het functioneren van de maatschappij. Geen behandeling zonder doorgedreven anamnese aan de telefoon. Geen gebruik van de wachtzaal. Handen ontsmetten zowel voor als na de behandeling zowel bij patiënt als bij osteopaat. Mondmasker bij voorkeur zowel voor patiënt en osteopaat. Werkkledij dient na elke behandeling ververst te worden. Na behandeling elke oppervlakte die in aanraking met de patiënt is gekomen ontsmetten (behandeltafel, deurklinken, stoelen etc.) Na elke patiënt de werkruimte verluchten (15’-20’). Dagelijks de vloer van de werkruimte etc. ontsmetten. Geen sinecure dit alles, maar wel essentieel om elke vorm van contaminatie tot een minimum te beperken en zelf gezond te blijven! Het is overigens een utopie te denken dat wij snel zullen bevoorraad worden met beschermend materiaal. Er zijn 300.000 wachtende zorgverleners (verpleegkundigen, zorgkundigen, artsen) voor ons. Maar wij doen verder alle moeite om vanuit de overheid mondmaskers en dergelijke te bekomen.Wie geen beschermend materiaal heeft moet helemaal zijn deur sluiten temeer dat de eerste besmette collega’s een feit zijn."

 

28/3/20 ; de sluitingsperiode is door de overheid verlengd tot 19/4/20. Wij zoeken een oplossing , beschermingsmateriaal , om dringende gevallen eventueel sneller te kunnen ontvangen. Daar wij NIET op de lijst van beroepen staan die hier recht op zouden hebben blijkt dit voorlopig een moeilijke zaak . wordt vervolgd. 

 

18/3/20 ; eindelijk ook formele richtlijnen door  regering. wij kunnen natuurlijk de veiligheidsafstand van 1.5 meter niet garanderen .

Tot en met 5/4/20 alles afgelast. (voorlopig) 

 

17/3/20 ; met spijt in het hart moeten wij melden dat er vanaf 18/3 geen behandelingen meer zullen plaatsvinden.

Het overleg met de overheid verloopt te traag.  Nog langer wachten op richtlijnen is onverantwoord. Wij willen onze verantwoordelijkheid niet ontlopen ; De ketting MOET ONDERBROKEN worden . Er is helaas geen andere weg.

Verdere evolutie blijven wij mededelen via deze weg. Hopelijk tot spoedig ziens.

 

17/3/20 ; wij volgen nauwlettend de directieven van de overheid . Vanaf vandaag behandelen wij enkel nog acute gevallen. Onderhoud- en preventieve behandelingen kunnen best even uitgesteld  worden. Best even bellen in geval van twijfel.

Hopelijk tot binnenkort

 

14/3/20 ; Als u een bezoek brengt aan onze praktijk is dat om uw gezondheid te verbeteren. Nu de wereld te maken krijgt met een ongekende uitbraak van een nieuw virus, realiseren wij ons meer dan ooit hoe belangrijk het is ervoor te zorgen dat dit ook zo blijft. Wij begrijpen dat u misschien aarzelt een afspraak te maken.

 

Wij verzekeren u echter dat wij alle maatregelen nemen om uw en onze gezondheid te beschermen. Wij nemen alle mogelijke stappen om aan de hoogste normen voor veiligheid en hygiëne te voldoen.

de praktijk wordt dagelijks gereinigd en gedesinfecteerd , in het bijzonder de gemeenschappelijke ruimtes, en natuurlijk de behandeltafels. Er zullen geen handdoeken gebruikt worden en alles wordt zoveel mogelijk vervangen door wegwerppapier.

 

Gelukkig is ons airco systeem voorzien van een ionisatie-functie. Dit laat ons toe om meerdere malen per dag de lucht te zuiveren en te desinfecteren.

 

Verder kunnen wij verder alleen maar vragen om uw persoonlijke hygiëne zo goed mogelijk te verzorgen. Handen wassen en nog eens handen wassen. Mocht u zich grieperig voelen ; aarzel niet en annuleer uw afspraak.

 

In de dertig jaar praktijkgeschiedenis hebben wij al voor veel uitdagingen gestaan . Door u als patiënt steeds op de eerste plaats te stellen zijn wij beter en sterker geworden en uitgegroeid tot uw huis van vertrouwen. Onze intentie vandaag is dat ook te blijven !